utorak, 19. veljače 2013.



Hvala svima što se jučer okupili u velikom broju na otvorenju izložbe GraficaRi. 

Još jednom bi se zahvalile onima koji su nam pomogli u ostvarenju projekta. Veliko hvala članovima stručnog povjerenstva za odabir radova; prof. Maji Franković, prof. Letriciji Linardić i muzejskoj savjetnici Daini Glavočić, hvala svim profesorima Akademije primijenjenih umjetnosti, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Toniju Žufiću za grafičko oblikovanje i vizualni identitet, našim kolegama na podršci i vrijednim dečkima. Zahvaljujemo se Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci, gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji čijim smo sredstvima realizirali projekt. 

Izložbom grafika željele smo povezati mlade studente i umjetnike koji se bave grafičkim medijem, tj. željele smo predstaviti grafiku viđenu očima mladih autora. Što smo na koncu nadamo se i uspjele.
Budući da smo i mi nedavno diplomirale na Akademiji primijenjenih umjetnosti i bavimo se grafikom, mislimo da je svakom autoru čast što  izlaže u renomiranoj riječkoj galeriji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u Malom salonu.

Raspisivanjem natječaja na naše iznenađenje odazvalo se čak 75 autora sa 159 radova različitih grafičkih tehnika. Pristiglo je dosta trodimenzionalnih grafika neobičnih kompozicija i realizacija, te grafika na folijama, platnu i raznim neobičnim materijalima.

U konačnici je odabrana 41 grafika od 37-ero autora iz različitih krajeva Hrvatske. Svaki odabrani rad je poseban na svoj način od same realizacije do pristupa grafičkom mediju. Prema izboru radova stručnog povjerenstva četvero autora dobilo je pohvale.  

POSEBNA POHVALA ŽIRIJA uz poticajnu novčanu nagradu - Valentina Grubačević, „Strukture komunikacije“
POHVALA ŽIRIJA- Matej Bosnić, „Dnevnik starog momka“
POHVALA ŽIRIJA- Ana Hrćan, „tako daleko...“
POHVALA ŽIRIJA - Maja Zemunik Mužinić,  „Triptih Grand duet“

Jako smo zadovoljne zainteresiranošću umjetnika i publike te se iskreno nadamo da ćemo izložbu nastaviti i u buduće. 


Nema komentara:

Objavi komentar